top of page

Velkommen til min verden!

Jeg er Monica Josefine Hjelle og mesteparten av mitt voksne liv har jeg vært på en spirituell reise og åndelig søken. Jeg er egentlig utdannet økonom med en Mastergrad i Business Administration (MBA) fra The International University of Japan. Denne graden tok jeg i 1999. Jeg elsker å reise og i hele studietiden min bodde jeg mye i utlandet - Australia, Frankrike, Singapore og Japan. Jeg lærte mye språk og kom i kontakt med mennesker fra mange forskjellige kulturer. 

Woman with open hands
Foto: Siri Ansok

Selv om jeg utdannet meg til økonom og jobbet i flere år som regnskapsfører, lå hele tiden den spirituelle søken der i bunn. I 1997 møtte jeg Shalini Lind og Øivinn Øy for første gang. De holdt et foredrag på Tanum bokhandel som het “Mannens kraft og kvinnens mysterier". Det handlet om hvordan vi som mann og kvinne er forskjellige. Der og da visste jeg at de skulle bli mine lærere. De tok meg inn i en verden av selvutvikling, meditasjon, healing, massasje og læren om hvordan energi virker. Shalini ble min mentor og spirituelle veileder og jeg har siden fulgt hennes undervisning. Etterhvert tok jeg en fireårig psykoterapi utdannelse hos henne og ble tilslutt godkjent som InnerLife terapeut i 2010.

Jeg begynte ikke å jobbe som terapeut med en gang etter utdannelsen. Det tok noen år før terapeuten i meg var rede til å begynne å jobbe med mennesker. I mellomtiden jobbet jeg lenge som regnskapsfører for forskjellige bedrifter. Noe jeg også likte - men året 2011 ble et vendepunkt i livet mitt. Jeg var 40 år og kommet til et sted i livet hvor jeg hadde begynt å tenke “var dette alt?”. Jeg var inne i en midtlivskrise. Jeg følte at jeg levde et A 4 liv som jeg hadde lite kontroll over selv. Hva med alle drømmene mine og de tingene som jeg ønsket å gjøre her i livet? Skulle jeg aldri få realisert dem? Jeg husker at jeg bokstavelig talt oppbevarte alle drømmene mine i en liten rosa boks inne i skapet. I denne esken hadde lagt utklipp fra blader og aviser om ting jeg drømte å gjøre. Steder jeg ønsket å bo - jeg ønsket blant annet å bo på Findhorn en spirituell økolandsby nord i Skottland - jeg ønsket meg et barn til - jeg ønsket å jobbe som terapeut. Til slutt ble smerten over alt dette ulevde livet så vond å bære på at jeg visste at jeg måtte ta et valg...

Det valget var ikke lett å ta - men jeg visste at jeg måtte det for ikke å dø innvending. Jeg gikk ut av et 12 år langt og godt parforhold. Vi solgte huset og jeg sa opp den trygge, gode jobben min som prosjektøkonom i et forskningsfirma. Jeg stod på bar bakke - men jeg var lykkelig. Endelig hadde jeg fått friheten min tilbake! Jeg hadde noe arv og jeg fikk en del penger da vi solgte huset. Jeg bestemte meg for at så lenge pengene holdt så skulle jeg bare gjøre ting hvor hjertet mitt fikk lov å være med. Jeg skulle ikke lenger kun jobbe for å tjene penger. Det har ikke alltid vært lett - det har til tider vært trangt økonomisk - men til den dag i dag har jeg klart å holde det løftet og jeg har aldri angret på det siden. I dag kan jeg med hånden på hjertet si at jeg elsker livet mitt.

Så var det historien om hvordan tantraen kom inn i livet mitt og jeg begynte å jobbe som tantrisk massør. Da jeg ble singel igjen savnet jeg veldig nærheten og intimiteten som jeg hadde i samboerforholdet mitt. Det å kjenne at noen holder rundt meg - det har alltid fått meg til å føle meg trygg. Nå når jeg var blitt singel igjen var ikke det alltid så lett å få erfare nærhet. Mitt svar på det var at jeg begynte å danse Jeg har alltid elsket å danse helt siden jeg var ganske ung. Det ligger til familien min og jeg har fått det inn med morsmelken. Dans er min favoritt måte å uttrykke meg kreativt og kunstnerisk på.

Jeg danset noe som heter Biodanza. Det er en form for dans som er utviklet av Rolando Toro. Han var fra Chile men levde store deler av sitt liv i Brazil. Biodanza kombinerer selvutvikling og fri dans med mange dype og nære menneskemøter. I Biodanza er det mye berøring og intimitet og jeg elsket det. Jeg fikk dekket mitt behov for nærhet gjennom dansen. Dette gjorde meg veldig lykkelig. Jeg kunne oppleve at jeg svevde i mange timer etter at jeg hadde danset. Særlig likte jeg å danse danser der vi danset to og to - og da gjerne sammen med en mann. Det var noe med denne polariteten mellom mann/kvinne som skapte en sterk stigning av energi inni meg.

190813_Ametysten_Monica_fotograf_hanna_r

Etterhvert skjønte jeg at dette hadde med tantra å gjøre. Jeg møtte mennesker som var opptatt av tantra og som levde det i livet og parforholdene sine. Det fasinerte meg. Jeg visste at jeg måtte lære mer om tantra for å forstå hvordan denne intense lykkefølelsen som jeg opplevde etter å ha danset, kunne oppstå. Da jeg begynte å se meg om etter en lærer som kunne lære meg tantra skjedde det “tilfeldige” sammentreffet at Shalini, min spirituell lærer og veileder gjennom snart 20 år begynte å undervise i tantra. Jeg trengte ikke å finne en ny lærer. Jeg kunne fortsette å være i det miljøet jeg var i på InnerLife senteret ved Hamar. Der hvor jeg trivdes så godt fra før og hvor jeg hadde så mange venner. 

På den tiden hadde jeg også noen sterke tantriske opplevelser ikke bare gjennom dans, men også gjennom massasje. Jeg hadde en mannlig venn som var massør og han begynte etterhvert å gi meg mer og mer tantrisk massasje. Jeg skjønte at også massasje kunne bringe meg inn i denne opplevelsen av ekstrem lykke, der jeg  erfarte så mye lysintensitet rundt meg. Denne mannlige massøren ønsket ikke å ha et parforhold med meg, noe som jeg i dag er takknemlig for. Det lærte meg nemlig å ikke knytte denne opplevelsen til ham som person. Jeg skjønte at dette var noe som jeg selv kunne erfare gjennom min egen kropp. Det var ikke knyttet opp mot et bestemt menneske.

Som InnerLife Terapeut hadde jeg lært og trent mye på en form for avspennings massasje som var sakte og veldig tilstedeværende ovenfor klienten. Vi hadde også lært mye om healing og energiarbeid. Jeg begynte å ta i bruk massasjen igjen og øvde meg på venner i Biodanza miljøet. Jeg begynte å gi massasjen en mer tantrisk form, der jeg jobbet med den seksuelle energien i kroppen slik som vi gjør i Biodanza, men uten at det er seksuelt. Det høres kanskje rart ut, men det er faktisk mulig! Det er denne kombinasjon av avspenthet som man oppnår under massasjen, sammen med den erotiske følelsen man får i kroppen gjennom den sensuelle berøringen som får den seksuelle energien til å stige i kroppen og som gir denne følelsen av lykke. Denne oppstigningen blir særlig sterk der det er en polaritet tilstede, slik som polariteten mellom mann og kvinne. Det ligner på den følelsen man får når man er forelsket. Kroppsberøringen i seg selv gir også en opphopning av oksytocin i kroppen som gjerne kalles for lykke hormonet og det senker stresshormonene. Denne opplevelsen av nærhet, berøring og nytelse er veldig sunt for kroppen.

Dette fascinerte meg og etterhvert fikk jeg også mulighet til å jobbe med klienter på denne måten. Jeg hadde en venninne i Porsgrunn som hadde tatt InnerLife terapeut utdanningen og som driver en skjønnhets salong i Porsgrunn sentrum. Via min lærer Shalini fikk jeg forespørsel om jeg ønsket å jobbe med tantrisk massasje på hennes klinikk. Det var et fint sted for meg å begynne.

Jeg reiste til Porsgrunn ca en gang i måneden og der hadde jeg klienter som jeg fikk anledning til å følge opp over tid. Det gav meg mulighet til å se hvilken positiv og livsforvandlende effekt tantra massasje kan ha. Jeg ser på tantra som en mulighet til selvutvikling, spirituell vekst og det å skape forandring i menneskers liv. Gjennom kroppen kan man erfare nytelse - som igjen gir glede og overskudd i hverdagen. Dette gir også mange mennesker en erfaring med energi som de aldri tidligere har hatt før. De opplever at energi eksisterer! Det er fordi den seksuelle energien er så sterk. Det er tross alt denne energien som er grunnlag for at nytt liv skapes. 

I dag jobber jeg med tantrisk massasje på heltid både i Bergen, Oslo, Porsgrunn, Stavanger og på gården min i Nordfjord hvor jeg nå bor fast. Jeg reiser mye og jeg møter mange mennesker som gir meg en dyp innsikt i deres forhold til sin kropp og seksualitet. Dette har gitt meg mye erfaring og kunnskap. Jeg tenker at seksualitet er noen vi snakker altfor lite om og mange unge i dag lærer om sex via porno på Internett. Det tror jeg er skadelig for kroppene våre og for sjelen vår. Jeg tenker at samfunnet har gått i feil retning når det gjelder vårt forhold til seksualitet, kropp og nærhet. Noen må begynne å snakke om dette og leve dette på en annen måte. Det er noe av det jeg har lyst til å bidra med i denne verden. Så velkommen til min verden! Den er nok litt annerledes men aldri kjedelig.

Woman meditating on top of a mountain

Foto: Geir Rasmussen

bottom of page